Węglowodany

By | 2 lipca 2012

Prawie każdy posiłek ma w sobie węglowodany, co do tego nie ma żadnych wątpliwości. Znaczące nie jest unikanie jedzenia a określenie sobie granic i konsekwentne je przestrzeganie. Kuchnia zrobiła ogromny krok do przodu w ostatnich latach. W Polsce można spotkać całe mnóstwo restauracji oferujących kulinaria z innych krajów. Dzięki temu człowiek nie ruszając się z rodzinnych stron może bez żadnego kłopotu poznawać smaki zagranicznych sąsiadów. Z pewnością w tym Ci liczy się umiar. Nie można wstając rano mieć na celu opychanie się smakołykami, jedzenie wszakże nie jest najistotniejsze, nie jest sensem życia. Nie posiada człowieka który zna wszelkie smaki świata, należy być tego świadomym. Poznanie stron wymaga czasu, delektowanie się każdym kęsem daję ogromną radość i wspomnienia. We Ci powinno się wiedzieć kiedy skończyć, w odejściu od stołu również. Niestety wielu nie potrafi określić momentu sytości. Dzieję się tak poprzez czas w jakim trwa posiłek. Zaleca się wolne jedzenie, jest to gwarancja uniknięcia nadwagi.

Dodaj komentarz